Prostens oppgaver

Berit Øksnes er prost i Asker prosti og begynte i stillingen i august 2010.

Her er et sammendrag av prostens arbeidsoppgaver hentet fra Tjenesteordning for proster:

• Prosten leder prestetjenesten i prostiet og bistår biskopen i dennes embetsutøvelse.
  • Prosten skal i samvirke med kirkelige råd og utvalg bidra til et godt arbeidsmiljø, samarbeid og åndelig fellesskap innen de kirkelige arbeidslag i prostiet og bistå ansatte og kirkelige organer med faglig veiledning, råd og støtte.
  • Prosten ivaretar arbeidsgivers styringsrett overfor prestene i prostiet og har biskopen som sin overordnede. Prosten er forpliktet på de mål og strategier som er fastsatt for virksomheten i Den norske kirke og i vedkommende bispedømme og skal støtte opp om tiltak som fremmer disse.
  • Prosten skal sørge for den nødvendige samordning mellom prestetjenesten og de kirkelige rådenes virksomhet.
  • Prosten skal se til at prestene i prostiet forvalter Ord og sakrament slik at kristen tro og kristent liv fremmes i menighetene ved at de etter gjeldende ordninger

a) holder forordnede gudstjenester og forretter kirkelige handlinger,

b) deltar i utførelsen av dåps- og konfirmasjonsopplæring,

c) utøver sjelesorg og veiledning, går med dødsbud, reiser i soknebud og også ellers besøker syke i soknene og

d) utfører forkynnerarbeid og i samråd med menighetsrådet annet menighetsbyggende arbeid.

Prosten har kontor sammen med administrasjonen for Asker kirkelige fellesråd ved Asker kapell. Adressen er Kirkelia 5, 1384 Asker.